Brandstoffen

"betere prestatie met onze duurzame diesel "

Screenshot_1.png

Uit recent onderzoek blijkt dat onze klanten de kwaliteit van de brandstof het allerbelangrijkst vinden. Door onze ervaring weten we dat voor de één kwaliteit iets anders betekent dan voor de ander. Het basisproduct, dat wij leveren voldoet aan alle eisen. Wilt u efficiënter en schoner rijden, dan bieden we onze premium producten aan.

Pieter Werkman uit Kerkenveld: "Die nieuwe motoren vragen om betere brandstof. Het komt allemaal wat preciezer", weet hij" Lees verder>>


 

De brandstoffen van BOL | van Staveren:

  • De beste kwaliteit
  • Scherpe prijzen
  • Betrouwbaarheid gegarandeerd


Meer informatie?       0800 - 0234 238

Direct brandstoffen bestellen

Advies nodig?

Wilt u een uitgebreid advies of meer weten over ons assortiment? Maak dan een afspraak met één van onze vertegenwoordigers. 
0800 - 0234 238 of info@bolvanstaveren.nl

Shell FuelSave Diesel Shell GTL Diesel PureEN590 HVO/BTL

Shell FuelSave Diesel

Shell FuelSave Diesel is de premium brandstof van Shell. Deze diesel reinigt de motor, bespaart kosten en zorgt voor meer trekkracht.

De reinigende kracht van Shell FuelSave Diesel is onmiskenbaar. Vuilafzettingen op verstuivers van moderne dieselmotoren leiden tot minder efficiënte verbranding, wat resulteert in koppelverlies, hoger brandstofverbruik en hogere CO2 emissie. Bestel Shell FuelSave Diesel bij BOL | van Staveren en merk het verschil. Bespaar tot 3% brandstof.

BOL levert al jaren kwalitatief hoogwaardige diesel, zowel thuisgestort als aan de pomp voor de personenwagens, vrachtwagens en landbouwmachines.

Shell GTL

Shell GTL staat voor Gas To Liquid. De basisgrondstof van GTL is aardgas of flare gas.

Shell GTL is de hoogste kwaliteit GTL die er op dit moment verkrijgbaar is in de Nederlandse markt. Dit is gebaseerd op een hoger cetaan-getal, een hoger vlampunt en betere koude-eigenschappen dan andere GTL producten.

BOL | van Staveren levert al jaren kwalitatief hoogwaardige diesel, zowel thuisgestort als aan de pomp voor de personenwagens, vrachtwagens en landbouwmachines.

Diesel

Dieselolie of gasolie, kortweg diesel, is de brandstof van dieselmotoren. Dieselolie is een aardolieproduct. De stof is genoemd naar Rudolf Diesel, de uitvinder van de dieselmotor. Het UN-nummer is 1202.

Omdat dieselolie in een dieselmotor gebruikt wordt moet het een snelle ontsteking hebben, want dieselmotoren hebben geen ontstekingsmechanisme. Andere belangrijke vereisten aan diesel zijn een  lage viscositeit voor een goed verstuiving in de motor en een hoge graad van zuiverheid.

Diesel Pure EN590

Als alternatief voor de standaard Diesel EN590 kunnen wij u diesel leveren welke geen bio-component bevat. Wij leveren dit onder de naam Diesel Pure EN590.

Doordat Diesel Pure EN590 geen bio-component bevat is deze niet alleen schoner maar ook zuiniger, kan langer bewaard worden en kunnen mogelijke problemen voorkomen worden. Uiteraard is elke dieselmotor geschikt voor het gebruik van Diesel Pure EN590.

HVO / BTL

HVO = Hydrotreated Vegetable Oil. BTL = Biomass To Liquid. Deze diesel is een synthetische brandstof, die wordt gemaakt uit biomassa. Hiermee kunnen enorme hoeveelheden CO2 worden bespaard. Om deze brandstof te verkrijgen uit biomassa wordt de biomassa eerst vergast. Dit wordt ook wel Pyrolyse genoemd en in deze fase ontstaat synthetisch gas.

De volgende stap in het proces is het synthese proces. Met behulp van een Fischer-Tropsch-achtige methode wordt wordt het gas omgezet naar vloeistof. Informeer bij BOL | van Staveren naar deze speciale milieuvriendelijke diesel