AdBlue

AdBlue is een waterachtige oplossing die wordt gebruikt om tot 85 procent van de NOx-uitstoot (stikstofoxiden), welke in uitlaatgassen aanwezig zijn, om te vormen tot water en stikstof.

Let op: Vermeng AdBlue nooit met brandstof.

AdBlue voor schonere uitstoot

AdBlue is een heldere, niet giftige en veilige hoogzuivere ureumoplossing van 32.5% in gedemineraliseerd water. Het additief wordt direct ingespoten in het uitlaatgas waar het als reductiemiddel dient voor de schadelijke stoffen. Daarbij, wordt ammoniak vrijgegeven die vervolgens in de katalysator met de schadelijke stikstofoxiden reageert tot elementaire stikstof en water. Zowel de stikstof en het water zijn natuurlijke bestanddelen van de lucht die wij dagelijks inademen. Hierdoor, kan de hoeveelheid schadelijke oxiden in de emissie met 85% worden verminderd.

Dit zeggen de experts

AdBlue is biologisch afbreekbaar, oplosbaar en kleurloos. AdBlue kristalliseert vanaf -11ºC daarom dient AdBlue in de winter op een beschutte plaats opgeslagen te worden. Tevens mag AdBlue geen standplaats hebben in de felle zon. AdBlue mag alleen in contact komen met kunststoffen of roestvrij staal. AdBlue staat niet geregistreerd op de lijst gevaarlijke stoffen, hierdoor kunt u AdBlue gewoon opslaan in uw loods of vestiging, mits voorzien van een vloeistofdichte vloer of lekbakken onder de aftappunten van de IBC container.

De voordelen van AdBlue:

  • 85% minder schadelijke uitstoot
  • Verkrijgbaar in kleinere vaten en IBC's
  • Het SCR-systeem vergt slechts minimaal onderhoud


Meer informatie?       0800 - 0234 238

AdBlue bestellen

Advies nodig?

Wilt u een uitgebreid advies of meer weten over ons assortiment? Maak dan een afspraak met één van onze vertegenwoordigers. 
0800 - 0234 238 of info@bolvanstaveren.nl

Wij zijn per 8 mei verhuisd naar Franc 64, Emmeloord Sluit