Diesel EN590

Traditionele of conventionele diesel wordt gekeurd volgens de EN590 normering. In geheel Europa is dit de normering waarin staat beschreven waar diesel aan moet voldoen.

Wanneer diesel de EN590 normering krijgt betekent dit dat deze van voldoende kwaliteit is om gebruikt te worden in dieselmotoren. Vrijwel alle motor- en voertuigfabrikanten conformeren zich aan deze normering.

Aan de hand van verschillende criteria wordt bepaald of een diesel daadwerkelijk diesel genoemd mag worden. Is het cetaangetal van de diesel hoog genoeg? Zit er niet teveel zwavel in de brandstof? Is het product niet te dik, of te dun?

Diesel EN590 die BOL | van Staveren u levert voldoet zeker aan de EN590 normering.

Bijmengverplichting

Diesel EN590 mag tot 7% biodiesel bevatten. Deze diesel wordt ook wel B7 genoemd.

Om aan de bijmengverplichting van de overheid te voldoen wordt er aan de conventionele diesel biodiesel bijgemengd. Biodiesel is een hernieuwbare brandstof, gemaakt uit grondstoffen of afvalstoffen van biologische oorsprong.

FAME

De kwaliteit van diesel moet voldoen aan de Europese richtlijn brandstofkwaliteit en binnen Europa overeengekomen kwaliteitsstandaarden. Daarin is o.a. vastgelegd welke soorten biobrandstoffen mogen worden toegevoegd aan diesel. De meest gebruikte biobrandstoffen in diesel zijn  Fatty Acid Methyl Esters (FAME).

FAME is is polair en hierdoor trekt brandstof met FAME makkerlijker water en vuildeeltjes aan. Het is daarom belangrijk om regelmatig brandstoffilters te controleren en/of te vervangen. Ook is het zo dat FAME een hoger stolpunt heeft dan normale diesel. Dit betekent dat wanneer het kouder wordt de FAME kan gaan uitvlokken met dichte brandstoffilters als gevolg.

Advies nodig?

Wilt u een uitgebreid advies of meer weten over ons assortiment? Maak dan een afspraak met één van onze vertegenwoordigers.

0800 - 0234 238

Direct brandstoffen bestellen

Advies nodig?

Wilt u een uitgebreid advies of meer weten over ons assortiment? Maak dan een afspraak met één van onze vertegenwoordigers. 
0800 - 0234 238 of info@bolvanstaveren.nl

Bekijk ook

Shell FuelSave Diesel Shell GTL Fuel HVO Diesel

Shell FuelSave Diesel

Shell FuelSave Diesel is de premium brandstof van Shell. Deze diesel reinigt de motor, bespaart kosten en zorgt voor meer trekkracht.

De reinigende kracht van Shell FuelSave Diesel is onmiskenbaar. Vuilafzettingen op verstuivers van moderne dieselmotoren leiden tot minder efficiënte verbranding, wat resulteert in koppelverlies, hoger brandstofverbruik en hogere CO2 emissie. Bestel Shell FuelSave Diesel bij BOL | van Staveren en merk het verschil. Bespaar tot 3% brandstof.

Meer over Shell FuelSave Diesel »

Shell GTL Fuel

Shell GTL staat voor Gas To Liquid. De basisgrondstof van GTL is aardgas of flare gas.

Shell GTL Fuel is de hoogste kwaliteit GTL die er op dit moment verkrijgbaar is in de Nederlandse markt. Dit is gebaseerd op een hoger cetaan-getal, een hoger vlampunt en betere koude-eigenschappen dan andere GTL producten.

BOL | van Staveren levert al jaren kwalitatief hoogwaardige diesel, zowel thuisgestort als aan de pomp voor de personenwagens, vrachtwagens en landbouwmachines.

Meer over Shell GTL Fuel »

HVO Diesel

HVO = Hydrotreated Vegetable Oil. Deze diesel is een synthetische brandstof, die wordt gemaakt uit biomassa. Hiermee kunnen enorme hoeveelheden CO2 worden bespaard. Om deze brandstof te verkrijgen uit biomassa wordt de biomassa eerst vergast. Dit wordt ook wel Pyrolyse genoemd en in deze fase ontstaat synthetisch gas.

De volgende stap in het proces is het synthese proces. Met behulp van een Fischer-Tropsch-achtige methode wordt wordt het gas omgezet naar vloeistof. Informeer bij BOL | van Staveren naar deze speciale milieuvriendelijke diesel.

Meer over HVO Diesel »