Alex Holtrop

Midden in het weidse Noord-Friese melkveegebied ligt het plaatsje Rinsumageest. In de schuur van Loonbedrijf De Vries & Holtrop staan de New Hollands en Valtra's opgesteld. "We rijden mest uit, maaien en kuilen. Sinds kort hakselen we ook en zijn we jaarrond volop in bedrijf", zegt Alex Holtrop (26) mede-eigenaar van het Friese loonbedrijf.

Tankinhoud meetsysteem

Alex is de zoon van eigenaar Klaas Holtrop. Hij heeft geleerd voor monteur landbouwmechanisatie en weet veel van motoren. Ervaring deed hij op bij verschillende mechanisatiebedrijven. Bij het loonbedrijf gaan er jaarlijks flinke hoeveelheden diesel doorheen. Bevoorrading van de 6.000 liter brandstoftank is nog net afdoende om de trekkers in het seizoen te voorzien. "Dankzij het tankinhoud meetsysteem, hebben we daar gelukkig geen omkijken naar", zegt de Fries. Zes jaar geleden kwam hij bij het bedrijf en een jaar later zijn ze overgestapt op Shell FuelSave Diesel.

Duurdere brandstof is goedkoper

"De 200 pk trekkers draaien bij ons de hele dag en meestal op volle toeren. Er wordt het maximale geëist van de common rail motoren." Alex maakte destijds een rekentabel en zag direct dat ze met FuelSave 10 liter op een tank bespaarde bij 8,5 draaiuren t.o.v. 'gewone' diesel. "Met deze FuelSave kon ik het koppel bij een laag toerental verhogen. De besparing op een tank ging eerst van 180 naar 170 liter, puur door het gebruik van de betere diesel. Na het tunen bespaarden we nog meer. De brandstof was destijds 1 of 2 cent duurder, dus die paar centen had ik meteen al ruimschoots terugverdiend", zegt Alex.

"Sinds we Shell FuelSave gebruiken is er hier nog nooit een brandstofinjectiesysteem kapot gegaan. Bij gewone diesel hadden we continue last van te veel water. Daar kunnen die common rail motoren echt niet tegen. Je hoorde ze pruttelen en het vermogen liep hard terug. De voermengwagen stopte er op een gegeven moment zelfs helemaal mee."

Op de vraag of iedereen zou moeten overstappen op Shell FuelSave Diesel is Alex duidelijk.: "Probeer het gewoon een keer. Je hebt direct veel meer vermogen. De ervaring die wij ermee hebben zou ik aan iedereen willen meegeven."

De voordelen van Shell FuelSave Diesel:

  • Nieuwe tweevoudige reinigingstechniek voorkomt vuilafzetting
  • Bescherment dankzij anti-corrosie toevoeging
  • Verbeterde oxidatiestabiliteit en stabielere brandstof in aanwezigheid van biocomponenten
  • Minder schuimvorming


Meer informatie?       0800 - 0234 238

Direct brandstoffen bestellen
Wij zijn per 8 mei verhuisd naar Franc 64, Emmeloord Sluit