Henk Bakker

Henk Bakker (45) van Mts. Bakker in het Groningse Borgercompagnie is de 4e generatie die het akkerbouwbedrijf voortzet. Hij vertelt trots over het bedrijf dat er spik en span bij staat. "De 5e generatie komt eraan. Hij is pas 12 maar al volop betrokken en actief. Hij is wat handiger met computers. En dat is prima, want daar ligt de toekomst, ook voor ons als akkerbouwers", weet hij.

"Het gevoel is goed, dat vind ik belangrijk!"

In de grote loodsen staan de Fendt trekkers klaar voor het nieuwe seizoen. De zaaimachines van de groenbemesters zijn al over het land geweest, waar straks weer suikerbieten, graan en maïs worden gezaaid. Daarnaast teelt hij een flink areaal aardappelen. Totaal is het bedrijf ca. 270 ha groot.

Sinds anderhalf jaar gebruikt Henk Shell FuelSave Diesel. "Het is niet zo dat ik merk dat dit een veel betere diesel is. Mijn gevoel zegt dat het goed is en dat vind ik net zo belangrijk. Daarbij volg ik het advies van Klaas Kruidhof (vertegenwoordiger van BOL | van Staveren). Hij is de specialist en wat hij vertelt over het schoonmaken en schoonhouden, de besparing en minder emissie vind ik goede eigenschappen van de diesel. Dit zijn dure trekkers waar ik zuinig op ben. Daar wil ik geen problemen mee door brandstof. Dan komt het wat mij betreft niet aan op de laatste cent die je meer betaalt voor een goede diesel."

Toekomst van brandstof

"Ik kan me voorstellen, dat voor het beetje aannemerswerk dat we erbij doen, schonere brandstof een eis wordt van de overheid. Daar zouden we dan bijvoorbeeld GTL voor kunnen gebruiken. Uiteindelijk verwacht ik dat alles elektrisch wordt, al dan niet met waterstof. Mijn zoon denkt nu al na over de toekomstige trekkers. Als straks alles elektrisch wordt, gaat hij het geluid van die ronkende dieselmotoren echt wel missen", lacht Henk.

De voordelen van Shell FuelSave Diesel:

  • Nieuwe tweevoudige reinigingstechniek voorkomt vuilafzetting
  • Bescherment dankzij anti-corrosie toevoeging
  • Verbeterde oxidatiestabiliteit en stabielere brandstof in aanwezigheid van biocomponenten
  • Minder schuimvorming


Meer informatie?       0800 - 0234 238

Direct brandstoffen bestellen