Pieter Boone

Akkerbouwer Pieter Boone (56) uit Swifterbant is tevreden met Shell FuelSave Diesel. Sinds anderhalf jaar wil hij alleen nog maar deze diesel in zijn machines. Na motorische problemen is hij wijzer geworden. Ik hoor het ook bij anderen, dit product is gewoon beter en heeft meerdere voordelen.

In de warmste week van juli vertelt Boone op zijn terras over zijn ervaringen met de brandstof. Het begon met motorproblemen van zijn New Holland. Het mechanisatiebedrijf in het dorp vertelde me dat het aan de brandstof lag. Er had zich flink wat sludge opgehoopt in de tanks. Samen met de vertegenwoordiger van BOL | van Staveren, Siemen Bakker, die gelijk ook de andere trekkers heeft gepeild, was het advies om andere brandstof te gaan gebruiken. "Siemen vertelde over de vernieuwde Shell FuelSave Diesel. Over het reinigende effect, schone verstuivers en de besparing. Dat sprak me wel aan", aldus Boone. Het betekende wel dat hij afscheid moest nemen bij zijn oude leverancier, maar dat is in goed overleg gegaan.

"De voordelen wegen zwaarder voor mij!"

"Shell FuelSave Diesel is misschien iets duurder, maar ik vind het behoud van het materieel belangrijker. Te duur is ook niet goed. Het moet in balans blijven. Daarnaast is het gevoel bij dit product goed." Boone geeft twee voorbeelden: "Jaarlijks rij ik met de zelfrijdende spuit voor de 15 hectare uien. Nu merkte ik echt dat de tank voller was na het spuiten. De heftruck heb ik al wat jaartjes. Als die stationair liep, zag je af en toe wat zwarte rookwalmen. Die zijn nu ook weg sinds hier FuelSave in zit."

Door de anti-schuim toevoeging in de diesel is nog een ander probleem opgelost. Na het afvullen van de tankinstallatie kwam het schuim uit de ontluchtingspijp omhoog. Dan zat de muur weer onder. Dat is nu ook gelukkig voorbij. En dat merkt hij ook bij het aftanken van de trekkers. "Steevast als ik de machines binnen zet, tank ik ze af. Een volle tank voorkomt bacterievorming. Na de problemen met sludge en andere rotzooi in de motor ben ik blij dat ik het nu goed voor elkaar heb", zegt Boone.

Hoeveel hij nu exact bespaart met FuelSave Diesel, kan Boone niet zeggen. Het scheelt hem in ieder geval flink op onderhoudskosten. "Sinds ik deze diesel gebruik, heb ik geen problemen meer gehad", besluit Boone.

De voordelen van Shell FuelSave Diesel:

  • Nieuwe tweevoudige reinigingstechniek voorkomt vuilafzetting
  • Bescherment dankzij anti-corrosie toevoeging
  • Verbeterde oxidatiestabiliteit en stabielere brandstof in aanwezigheid van biocomponenten
  • Minder schuimvorming


Meer informatie?       0800 - 0234 238

Direct brandstoffen bestellen
Wij zijn per 8 mei verhuisd naar Franc 64, Emmeloord Sluit