Pieter Werkman

"Vroeger belde m'n vader de chauffeur, die kwam dan met de tankauto de gasolie brengen. Ik doe het nu af met een Whatsapp-je." Op het melkveebedrijf met 65 koeien en 40 stuks jongvee is Pieter Werkman in de weer met zijn schapen. "Een leuke hobby erbij", lacht hij.

De rust in de stal is opvallend in het Drentse Kerkenveld. Hier spreken we melkveehouder Pieter Werkman. "Mijn opa is hier begonnen met een gemengd bedrijf. We hebben 36 hectare, waarvan negen met snijmaïs, die het ondanks de droogte verrassend goed doet. Mijn vrouw is dierenarts met een mobiele praktijk. Hartstikke handig om zo iemand aan huis te hebben. Maar ik help haar ook wel eens mee hoor, met een keizersnee bij een koe bijvoorbeeld. Het zwaardere werk zeg maar."

Enkele jaren geleden kocht Werkman een nieuwe trekker. Dat was voor het eerst, want daarvoor had hij altijd gebruikte trekkers. "Die nieuwe motoren vragen om betere brandstof. Het komt allemaal wat preciezer", weet hij. "Voor mij was het overstappen van gewone diesel naar FuelSave een logische keus. Het verhaal over Shell FuelSave Diesel klinkt mij logisch in de oren. De motor blijft schoon. Dat is niet iets wat je kunt zien, maar wel ervaart. Wat voor mij écht opvalt, is dat je veel minder schuimvorming hebt bij het tanken."

Een bezoekje af en toe is belangrijk

De relatie met BOL | van Staveren is goed. "Af en toe een bezoek van Klaas Kruidhof hecht ik veel waarde aan. Elkaar op de hoogte houden van ontwikkelingen." Werkman vertelt over zijn werk bij een naburig loonbedrijf. Daar helpt hij af en toe mee. "Ik heb het hier zelf meegemaakt dat de brandstoffilters regelmatig verstopt zitten door het gebruik van standaard diesel. Dat gaat bij mijn Case dus niet zo snel gebeuren!"

De voordelen van Shell FuelSave Diesel:

  • Nieuwe tweevoudige reinigingstechniek voorkomt vuilafzetting
  • Bescherment dankzij anti-corrosie toevoeging
  • Verbeterde oxidatiestabiliteit en stabielere brandstof in aanwezigheid van biocomponenten
  • Minder schuimvorming


Meer informatie?       0800 - 0234 238

Direct brandstoffen bestellen
Wij zijn per 8 mei verhuisd naar Franc 64, Emmeloord Sluit