Digitale nieuwsbrief BOL | van Staveren - juni

Digitale nieuwsbrief BOL | van Staveren - juni

Synthetische diesel (GTL / HVO) met het oog op de toekomst
Innovatieve synthetische diesel voor een beter milieu en minder onderhoud van uw wagenpark.
Het inzetten van synthetische diesel voor uw wagenpark kan bijzonder goed uitpakken. Deze alternatieve brandstof verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie. Daardoor produceert het minder uitstoot en zichtbare zwarte rook. GTL / HVO zijn eenvoudig toe te passen in een bestaand wagenpark van nieuwe en oudere zware dieselmotoren.

Meer weten of wilt u een synthetische diesel bestellen? Raadpleeg deze pagina op onze website.
Jaarlijkse controle brandstoftank 
Europese wetgeving verplicht de producenten van brandstoffen tot het bijmengen van een bio-component. Helaas trekt de bio-component ook water aan en dit kan roestvorming en bacteriegroei veroorzaken. Als eigenaar van een brandstoftank bent u verplicht jaarlijks uw opslagtank te controleren op aanwezigheid van water. Naast deze wettelijke verplichting is het voorkomen van water erg belangrijk voor het behouden van de kwaliteit van uw brandstof. Bij het afvullen van uw tank controleren wij uw tank op de aanwezigheid van water. Tevens plakt de chauffeur een sticker op uw tank ter bevestiging van deze controle. Door deze sticker is bij een milieucontrole direct zichtbaar dat aan de jaarlijkse controle op water is voldaan.

Mocht u hierover vragen hebben dan horen wij graag van u. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0800 - 0234 238
SuperGaz Propaan
BOL | van Staveren is uw leverancier van SuperGaz propaan. Wij leveren propaangas tegen een zeer scherp en transparant tarief. Daarnaast wordt u eigenaar van uw eigen propaantank. Hierdoor heeft u volledige vrijheid in keuze van leverancier. In de afgelopen jaren is het merk SuperGaz sterk gegroeid met de transparante levering van propaan. Voor ons een bewijs dat deze nieuwe wijze van propaanlevering u als klant zeer aanspreekt.

Meer over Supgaz Propaan

 
Mobil introduceert Mobilfluid 428

Mobilfluid 428 is een nieuw geformuleerd, extra krachtig en multifunctioneel smeermiddel voor landbouw- en off-road machines. Het is ontworpen om aan de eisen van de meeste machinebouwers voor hydraulische en transmissie systemen te voldoen of deze zelfs te overtreffen. Mobilfluid 428 levert uitzonderlijke prestaties in de huidige aandrijflijntransmissies, aandrijfassen, koppelingen, PTO’s en hydraulische systemen. Mobilfluid 428 heeft een uitzonderlijke thermische stabiliteit en verbeterde prestaties om het geratel op natte remmen en PTO’s te verminderen. Mobilfluid 428 vervangt op termijn de Mobilfluid 426.

 


Kunstof heftrucktanks
Het is niet toegestaan om zelf losse LPG wisselreservoirs / heftrucktanks bij tankstations af te vullen.

BOL | van Staveren heeft speciaal voor heftrucks een kunststof gasfles met een inhoud van 27 ltr vloeibaar LPG. Ons bevoorradingssysteem voorziet in een snelle levering en indien gewenst zorgen wij er zelf voor dat u altijd voldoende gasflessen op de werkvloer heeft. De voordelen van een kunststof gasfles zijn:

  • Geen roestvorming in de tank
  • De gasfles is transparant, waardoor het niveau van de inhoud zichtbaar is
  • De fles is sterker dan een stalen tank
  • De kunststof fles is veel lichter dan een stalen fles

Mocht u interesse hebben in onze kunststof gasfles, dan horen wij graag van u. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0800 - 0234 238

Meer over heftrucktanks

 


Shell FuelSave diesel
Shell FuelSave Diesel is de premium brandstof van Shell. Deze diesel reinigt de motor, bespaart kosten en zorgt voor meer trekkracht.

De voordelen van Shell FuelSave Diesel:

  • Nieuwe tweevoudige reinigingstechniek voorkomt vuilafzetting
  • Beschermend dankzij anti-corrosie toevoeging
  • Verbeterde oxidatiestabiliteit en stabielere brandstof in aanwezigheid van biocomponenten
  • Minder schuimvorming

De reinigende kracht van Shell FuelSave Diesel is onmiskenbaar. Vuilafzettingen op verstuivers van moderne dieselmotoren leiden tot minder efficiënte verbranding, wat resulteert in koppelverlies, hoger brandstofverbruik en hogere CO2 emissie. Bestel Shell FuelSave Diesel bij BOL | van Staveren en merk het verschil. Bespaar tot 3% brandstof.

Meer over Shell Fuelsave Diesel

 


AdBlue
Om aan de emissienormen te voldoen maken veel moderne dieselvoertuigen gebruik van AdBlue. Dit geldt ook voor verschillende typen personenauto’s. Maar wat is AdBlue en hoe werkt het?
 
Wat is AdBlue?
AdBlue is een helder mengsel van gedemineraliseerd water en zuiver ureum (32,5%). Het is ontwikkeld om schadelijke uitstoot om te zetten in ongevaarlijke gassen, om zo te voldoen aan de strengere emissienormen.
 
Wanneer wordt AdBlue toegepast?
AdBlue wordt gebruikt in dieselvoertuigen met een Selective Catalytic Reduction katalysator, oftewel SCR. Een SCR-katalysator zorgt ervoor dat uitlaatgassen worden behandeld voordat ze het voertuig verlaten. Een SCR bevindt zich achter het roetfilter in de uitlaat. Wanneer een bepaalde hoeveelheid NOx de katalysator wil binnendringen, wordt vanuit het AdBlue-reservoir een afgemeten dosis AdBlue geïnjecteerd. De AdBlue wordt door de SCR-katalysator omgezet in ammoniak en een kleine hoeveelheid koolstofdioxide. De gevormde ammoniak reageert met de NOx, waarbij de ongevaarlijke stoffen stikstof en waterdamp ontstaan.
 
AdBlue kopen
Voor een correcte werking van uw SCR-systeem is het van belang een hoge kwaliteit AdBlue te gebruiken volgens de ISO 22241 norm. Bij BOL | van Staveren kunt u AdBlue kopen in de volgende verpakkingen: 5L, 10L, 200L en 1000L. Wilt u meer informatie over AdBlue? U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0800 - 0234 238

Meer over Adblue

Wij zijn per 8 mei verhuisd naar Franc 64, Emmeloord Sluit