Digitale nieuwsbrief BOL | van Staveren - oktober

Digitale nieuwsbrief BOL | van Staveren - oktober

Dieselvoertuigen - tips voor uw dieselmotoren in de winter
Met de intrede van de koude maanden kunnen er bij lage temperaturen problemen ontstaan met uw wagenpark. Door het ontstaan van vlokken en kristalvorming kunnen uw brandstoffilters verstopt raken. Met de volgende tips kunt u mogelijke problemen voor zijn:

  • Parkeer uw voertuig zoveel mogelijk op een beschutte plek.
  • Controleer het brandstoffilter regelmatig op de aanwezigheid van water en vuil, verwijder het water indien nodig en/of vervang het filter.
  • Maak gebruik van brandstofvoorverwarming.
  • Vul de tank van uw voertuig niet helemaal af, zodat de brandstof sneller kan opwarmen tijdens het draaien van de motor.

    Tips in geval van storingen:
  • Paraffinekristallen in het brandstofsysteem waardoor het voertuig uitvalt? Plaats dan het voertuig in een verwarmde ruimte om de brandstof weer op te warmen.

Shell FuelSave Diesel is qua wintereigenschappen volledig berekend op het in Nederland te verwachten winterweer. Het overtreft zelfs de koude eigenschappen van de NEN-EN590 dieselspecificatie en biedt zo een optimale bescherming in de winter.

 


 

Een nieuw type Cim-Tek Hydroglass brandstoffilter dat beter omgaat met diesel met BIO component.

Diesel met BIO component laat zich in koude periodes slechter filteren. De nieuwe Cim-Tek filters zijn speciaal ontworpen om dit probleem tegen te gaan. In eerste instantie voor bio-brandstoffen, maar ook geschikt voor benzine, diesel, ultralaagzwavelige diesel (ULSD) en ethanolmengsels tot 15%.

Het Hydroglass-filter verwijdert veel voorkomende verontreinigingen zoals vuil, stof en roest en absorbeert eventueel aanwezig water in uw brandstof en laat brandstof bijzonder goed door het filter stromen. Dit filter past u toe bij brandstoftanks en brandstofpompen.

Meer weten? Bel ons op 0800 - 0234 238

 Bestellingen afhalen BOL | van Staveren

Met het oog op de toename van het aantal Covid-19 besmettingen willen we als BOL | van Staveren zo veel mogelijk de risico’s van besmetting beperken. Een aantal collega’s werken vanuit huis om op kantoor voldoende ruimte te creëren, zodat iedereen kan werken volgens de meest recente voorschriften van het RIVM. We hebben het zo georganiseerd dat alle processen goed en veilig door kunnen gaan en het geen invloed heeft op de service die u van ons gewend bent.

Wanneer u zélf producten wilt afhalen op ons depot aan de Noord 57 in Dronten, dan is dat nog steeds mogelijk. Wel verzoeken wij u om vóóraf telefonisch of per mail de bestelling door te geven zodat we uw bestelling alvast klaar kunnen zetten.

Dit kan via 0800-0234 238 of mail naar: bestellen@bolvanstaveren.nl

Bij aankomst graag melden bij de afhaalbalie aan de achterzijde van het kantoor waar u de documenten en uw bestelling ontvangt. U kunt uw bestelling afhalen tussen 07.30 en 17:00 uur. Daarnaast is er natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid dat wij uw bestelling op route gratis bezorgen met onze besteldienst! Onze chauffeurs zijn geïnstrueerd om de RIVM richtlijnen te volgen.

Door het op deze wijze te optimaliseren, verminderen we de risico’s voor onze medewerkers en voor u als klant én u bent weer snel op pad! Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 


 

Dit gaat jaarlijks fout bij propaankachels!

Veel stof, aanslag op de branderkop, defecte drukregelaars en oude kapotte propaanslangen zorgen voor storingen bij propaankachels, met als gevolg dat deze tijdens de belangrijkste periode van het jaar, het drogen van bijvoorbeeld uien en aardappelen, niet kunnen worden ingezet.

Elk jaar zien onze Energie Consult gecertifieerde monteurs deze onnodige defecten bij propaankachels. Onnodig inderdaad, want een onderhoudscontract houdt in dat iedere 2 jaar de kachels op alle belangrijke punten wordt gecontroleerd waardoor de kachel altijd inzetbaar is en wordt het risico op een uitslaande brand geminimaliseerd. Na controle wordt een keuringsticker op de kachel geplaatst waarmee het direct zichtbaar is wanneer de kachel een laatste controle heeft gehad.

Het is onnodig te vermelden dat lekkage bij een propaankachel levensgevaarlijk is. Om lekkage bij de aansluiting van propaanslangen te voorkomen heeft BOL | van Staveren ervoor gekozen om alleen nog maar pershulsen te gebruiken. Deze zijn gegarandeerd 100% dicht en daardoor veiliger in gebruik. Ook bij het installeren van vaste leidingen worden perskoppelingen gebruikt. Is de koppeling niet 100% dicht, dan kan het gehele systeem niet onder druk worden gezet. Een lek tijdens de montage van slangen en of koppelingen wordt dus gegarandeerd gevonden en verholpen!

Nieuwe kachels
Het komt voor dat een reparatie niet meer interessant is en er beter voor een nieuwe kachel kan worden gekozen. Het assortiment nieuwe kachels is ruim en zodoende is een passende kachel altijd beschikbaar.

Meer weten? Bel ons op 0800 - 0234 238

 


 

 


 Nieuw bos voor Flevoland

Shell en Staatsbosbeheer planten 5 miljoen bomen
Staatsbosbeheer en Shell werken samen aan herbebossing in Nederland. Zo worden de komende 12 jaar meer dan 5 miljoen bomen terug geplant. Shell hoopt zo bij te dragen de gezondheid van het Nederlandse bos en bovendien halen bomen broeikasgas CO2 uit de lucht waarmee ze klimaatverandering tegengaan. Zo werkt Shell aan een toekomst met minder CO2. Een van de grootste herbebossingsprojecten in Nederland zijn de bossen in Flevoland.

Nature Based Solutions
Voor de CO2 compensatie heeft Shell het “Nature-Based Solutions” (NBS) programma ontwikkeld. Dit programma heeft de bedoeling om middels herbebossing een hoeveelheid CO2 te compenseren die gelijk is aan de hoeveelheid die vrij komt bij de productie, transport en het verbruik van brandstof. Het Nature Based Solutions programma is er op gericht om op lokaal niveau CO2 te compenseren.

De CO2-credits
Shell werkt over de hele wereld aan projecten die de uitstoot van CO2 helpen te verlagen of te vermijden. Tegelijkertijd dragen deze projecten bij aan het verbeteren van het bestaan van lokale gemeenschappen en het beschermen van de natuur. Al deze projecten genereren CO2-credits welke vervolgens worden gebruikt om de CO2 uitstoot van uw wagenpark te compenseren.

CO2 neutrale diesel
Het Nature Based Solutions programma maakt het mogelijk om CO2 neutrale diesel te bestellen. Na elk kwartaal ontvangt u een certificaat van de bespaarde CO2.

Meer weten? Bel ons op 0800 - 0234 238

Wij zijn per 8 mei verhuisd naar Franc 64, Emmeloord Sluit