Wereldwijde productiecapaciteit en de gevolgen voor onze smeermiddelen

Wereldwijde productiecapaciteit en de gevolgen voor onze smeermiddelen

Het zal u vast niet ontgaan zijn. Prijzen van grondstoffen stijgen de laatste tijd explosief. We zien dit onder andere bij hout, staal, kunststoffen en het raakt helaas ook onze olie- en chemieproducten. 

De afnemende vraag naar brandstoffen heeft tot gevolg gehad dat raffinaderijen de productiecapaciteit hebben teruggebracht. Olie is een bijproduct van deze raffinage en er is hierdoor dus ook minder basisolie geproduceerd. Ook in de chemiesector zien we dat productiecapaciteit naar benden is gebracht. De vraag naar smeerolie en additieven is nagenoeg wel gelijk gebleven waardoor de voorraden in rap tempo kleiner werden.
 
We zitten nu in een situatie die we nog niet eerder hebben gezien en krijgen van onze producenten te horen dat niet alle producten even snel geleverd kunnen worden zoals we gewend waren. 

Daarnaast zien we ook dat door het verschil in vraag en aanbod de prijzen zo snel stijgen dat we dit jaar al verschillende prijsverhogingen doorgevoerd hebben gekregen. De prijsverhogingen gaan vooral voor onze olie en chemie producten hard omhoog, omdat niet alleen het product (olie) maar ook de verpakkingen (staal en kunststof) in korte tijd veel duurder zijn geworden. 

Wat betekent dit voor u?
BOL | van Staveren zit dicht op de ontwikkelingen in de markt en onze voornaamste prioriteit is dat we onze leveringen aan u kunnen blijven garanderen. Dit doen we door onze voorraden te verhogen, alternatieven in huis hebben voor producten die niet of moeilijk leverbaar zijn en doordat we nauw samenwerken met de producenten, waarbij we zelf soms olie- of chemieproducten ophalen. 

Wel zijn we genoodzaakt om de prijsverhogingen door te voeren op onze producten. Globaal komt het er op neer dat het merendeel van onze producten in prijs zullen stijgen. Wilt u weten wat dit specifiek voor u inhoudt, neem dan contact op met uw vertegenwoordiger. 

BOL | van Staveren blijft uw betrouwbare leverancier
In deze roerige tijd blijven wij ons hard inzetten om u te allen tijde te kunnen blijven leveren. Mocht het voorkomen dat een door u besteld product niet of later leverbaar is, zullen we contact opnemen om dit af te stemmen met u. Heeft u vragen over bepaalde producten of wilt u zelf een extra voorraad aanleggen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Siemen Bakker
06 51 82 10 40
s.bakker@bolvanstaveren.nl

Wim de Boer
06 10 41 44 40
w.deboer@bolvanstaveren.nl

Klaas Kruidhof
06 51 41 83 30 
k.kruidhof@bolvanstaveren.nl

Jorn Goos
06 14 87 47 06
j.goos@bolvanstaveren.nl

Wij zijn per 8 mei verhuisd naar Franc 64, Emmeloord Sluit