Uw leverancier van industriële gassen en propaan

BOL | van Staveren levert gassen voor verwarming en industriële toepassing. Wij beleveren zowel de chemische industrie, de metaalverwerkende industrie als de voedingsmiddelenindustrie. Door het gebruik van de juiste gassen kunnen processen geoptimaliseerd worden.

Agrarisch

In de agrarische sector wordt propaan op diverse manieren toegepast, omdat het zowel ecologische als economische voordelen biedt. Het afnemen van propaan bij BOL | van Staveren biedt voordelen voor u omdat wij geheel transparant werken, zodat u altijd inzicht heeft in uw actuele kosten en niet gebonden bent aan een huurovereenkomst of andere verplichting.

Wij kunnen u tegen een aantrekkelijke prijs een propaantank aanbieden. Eigendom van deze tank geeft u maximale vrijheid. U bent hierdoor niet gebonden aan een vaste huurtermijn.

Thermische onkruidverdelging

Het bestrijden van onkruid door verbranding is een mooi milieuvriendelijk alternatief in plaats van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De hoge temperaturen vernietigen niet alleen het onkruid maar ook de plantresten (loof), schimmelsporen en ziektekiemen die overblijven na de oogst. Voor deze thermische onkruidverdelging hebben wij een transportable tank (790 liter) ontwikkeld, welke in de fronthef van uw tractor de brander kan voorzien van propaangas.

Onze oplossingen waren in het nieuws. Meer hierover leest u op de website akkerbouwactueel.nl 

Bestrijding nachtvorst

Heeft u een verwarmingsinstallatie voor uw boomgaard nodig, dan kunnen wij u tegen een zeer voordelig en transparant tarief propaan leveren. Gezamenlijk met u bepalen wij de grootte van de tank, de stortingsgrootte en het aantal leveringen, zodat uw kosten altijd beheersbaar en inzichtelijk zijn. Propaangas is een zeer schone en efficiënte brandstof voor zowel vaste als mobiele stralingsverwarmers. Wij kunnen desgewenst ook gasflessen leveren.

Intern transport (vorkheftrucks)

Heftrucks op propaan vragen om minder onderhoud en van een oplaadtijd is uiteraard geen sprake. Daarnaast zorgt propaan voor een laag en efficiënt verbruik. Dit in combinatie met een geluidsarme voortbeweging biedt een gezonde werkomgeving.

Industrie

De toepassing van propaan beperkt zich niet alleen tot de verwarming van bedrijfsruimtes en opslagloodsen, maar wordt ook toegepast als brandstof voor verwarming in de productieprocessen. Propaangas biedt een constante, goed controleerbare en flexibele energie die nodig is voor smelt-, bak- en droogovens die gebruikt worden in o.a. de glas- en keramische industrie.

Intern transport (vorkheftrucks)

De industriële sector maakt voor interne laad- en transportsystemen, zoals heftrucks, vaak gebruik van propaan als motorbrandstof. De uitstoot van schadelijke stoffen bij de toepassing van propaangas is gering en daarom bij intern gebruik geschikter dan andere motorbrandstoffen.

Wij leveren, installeren en onderhouden voor deze doeleinden propaan-thuisvulstations. Dit biedt nog meer flexibiliteit en tijdsbesparing en geeft daarmee ook een economisch voordeel.

Bouw

In de bouw wordt propaan o.a. ingezet voor locatie- en keetverwarming. Propaangastanks zijn snel en flexibel inzetbaar ongeacht de duur van het bouwproject. In de dakbedekking wordt propaangas gebruikt voor het verhitten van bitumen. De temperatuur laat zich makkelijk regelen en het rendement is hoog! 

Wij biedende ideale mobiele energie voor dakbedekking door de levering van flessen van 10,5 en 33 kg. Een kleine propaantank als tijdelijke oplossing behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Recreatie

In een recreatiepark is de infrastructuur gebaseerd op propaan, een efficiënt middel om alle bewoners van een park te voorzien van energie/warmte. Toiletten en wasgelegenheden kunnen ook van energie en warmte worden voorzien dmv propaan. U als recreatie exploitant kunt de gebruikte liters doorbelasten om zo de investering in de propaaninfrastructuur te verrekenen. Het comfort van de permanente beschikbaarheid van propaan zal door uw parkbewoners als een luxe worden gezien. Bewoners zullen zo langer en vaker van de woning gebruik maken. Een extra goede reden om voor propaan te kiezen. 

De infrastructuur zal via een centrale propaantank worden gevoed. Propaan is compatibel met alle verwarmingsinstallaties en dus een ideale manier om ruimten te verwarmen waar geen alternatieven beschikbaar zijn.

Horeca

Koken met propaan heeft niet alleen de voorkeur van veel chef-koks maar is soms ook noodzakelijk. Cateraars hebben vaak geen andere mogelijkheden. Voor de mobiele horeca hebben we diverse flexibele oplossingen met propaangas in flessen of cilinders.

De toepassing van gasflessen zien we ook terug bij het buiten recreëren, zoals de gasbarbecue. In de horeca worden gasflessen ook toegepast bij terrasverwarmers om zo de gezellige avonden buiten te verlengen.

De voordelen van SuperGaz:

  • Scherpe prijzen
  • Maximale vrijheid in uw keuze voor een propaanleverancier
  • Dagelijks actuele propaanprijs
  • Snelle levering

 

Meer informatie?       0800 - 0234 238

Direct propaan bestellen

 

en / of

Propaan bestellen
Wij zijn per 8 mei verhuisd naar Franc 64, Emmeloord Sluit