Shell Omala S2 GX 220

Shell Omala S2 GX 220

Shell Omala S2 GX zijn hoogwaardige 'extreme-pressure' (EP) tandwielkastoliën voornamelijk ontworpen voor zwaarbelaste industriële overbrengingen. De uitstekende bescherming tegen hoge belasting, de excellente bescherming tegen micro-pitting en compatibiliteit met elastomeren en verf bieden superieure prestaties in tandwieloverbrengingen met gesloten carter.

Merk: Shell

 • Verlengde olielevensduur en bespaar op onderhoud
 • Uitstekende bescherming tegen slijtage en micropitting
 • Uitstekend waterafscheidend vermogen

Benieuwd naar de actuele prijzen?
0800 - 0234 238


Meer informatie over onze smeermiddelen?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.


Direct naar het bestelformulier

Direct smeermiddelen bestellen

Prestaties kenmerken & voordelen

Verlengde olielevensduur dankzij de oxidatiestabiliteit en bescherming tegen thermische belasting
Shell Omala S2 GX oliën zijn geformuleerd om een uitstekende thermische en oxidatiestabiliteit gedurende de onderhoudsinterval te verzekeren. Ze zijn bestand tegen hoge thermische belasting en vorming van sludge om de olielevensduur te verlengen, zelfs bij oliebadtemperaturen tot 1000C.

Uitstekende bescherming tegen slijtage en micropitting
Shell Omala S2 GX oliën hebben een opmerkelijke bescherming tegen hoge belasting en biedt een verlengde levensduur van de verschillende componenten.

Het systeemefficiëntie wordt behouden door uitstekende waterafscheidend vermogen, weerstand tegen schuimvorming en corrosiebescherming
Shell Omala S2 GX oliën vertonen een uitstekende combinatie van waterafscheidend vermogen en geringe neiging tot schuimvorming. Water in smeerolie is de oorzaak van versnelde corrosie als bron van beschadigingen op de tandwielen en lagers. Shell Omala S2 GX biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie, zelfs in de aanwezigheid van vervuiling door zeewater of vaste deeltjes.

De oliën zijn ontworpen om de risico's van schuimvorming te minimaliseren in de meeste moeilijkste omstandigheden. Bieden een uitstekende 'shear' stabiliteit door het behoud van de viscositeit gedurende de gehele onderhoudsinterval. Een verbeterde systeemefficiëntie wordt verkregen door de compatibiliteit met verschillende dichtingsmaterialen en kleefmiddelen om voortijdige falen van afdichtingen te vermijden en aldus lekkage te voorkomen. Shell Omala S2 GX is compatibel met veel voorkomende verfafwerkingen.

Technische informatie

Industriële tandwieloverbrengingen met gesloten carter
Shell Omala S2 GX technologie biedt een efficiënt 'extremepressure' (EP) additievenpakket waardoor het gebruik ervan op de meeste tandwielkasten (staal op staal), met rechte en schuine vertandingen in gesloten carters toegepast kan worden, alsook zwaar belaste systemen met oliespatsmeringen en circulatiesystemen. Shell Omala S2 GX oliën ook zijn geschikt voor het smeren van niet-tandwiel gerelateerde toepassingen zoals rollagers en andere (staal op staal) onderdelen in met spat- of gedwongen circulatiesystemen.

Andere toepassingen
Shell biedt een breed gamma producten aan voor andere tandwieloverbrengingen die hun eigen specifieke vereisten hebben.

 • Shell Omala S4 GXV is aanbevolen voor systemen waar een synthetische olie voorgeschreven wordt, waar lange verversingstermijnen gevraagd worden of systemen met een
  hoog temperatuurbereik (zowel hoge als lage temperaturen).
 • Shell Omala S5 Wind 320 wordt aanbevolen voor tandwieloverbrengingen in windturbines.
 • Voor zwaarbelaste wormwieloverbrengingen wordt het gebruik van Shell Omala S4 WE, Shell Morlina S4 B en Shell Omala S1 W aanbevolen.
 • Voor overbrengingen in voertuigen wordt het gebruik van de geschikte Shell Spirax smeerolie geadviseerd.
 • Voor industriële aandrijvingen of andere toepassingen welke gebruik maken van een fijnfiltratie kleiner dan 5 micron, gelieve contact op te nemen met uw lokale Shell Technical
  Advisor vooraleer u Shell Omala S2 GX gebruikt.

Specificaties goedkeuringen & aanbevelingen

 • ISO 12925-1 Type CKD (ISO 220)
 • ISO 12925-1 Type CKC (ISO 220)
 • DIN 51517- Part 3 CLP (ISO 220)
 • AGMA EP 9005- F16 (ISO 220)
 • AIST (US Steel) 224 (ISO 220)
 • Fives Cincinnati: P-74 (ISO 220)

Gerelateerde producten

Tellus S2 VX 46
Meer details »

Rimula R5 LE 0W 10
Meer details »

Spirax S4 TXM
Meer details »

Op zoek naar deze of een van de andere smeermiddelen?

Wilt u een uitgebreid advies of wilt u meer weten van ons assortiment? Maak dan een afspraak met één van onze vertegenwoordigers.
Zij kunnen u alles vertellen over onze smeermiddelen

0800 - 0234 238 of info@bolvanstaveren.nl

Wij zijn per 8 mei verhuisd naar Franc 64, Emmeloord Sluit