Vacature

Afstudeeropdracht: Data-Scientist (Engineer / Analist)

Ben jij op zoek naar een uitdagende afstudeer en/of meewerk stage als Data-Scientist (Engineer / Analist) waarin jij jouw kennis van Business Intelligence, Databases en ETL kunt ontwikkelen en samen met ons de eerste stappen zet naar een meer data gedreven organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Het bedrijf

BOL van Staveren is een groothandel op het gebied van brandstoffen, smeerolie, propaan en installaties.

Onze afnemers zijn o.a. agrariërs, transportbedrijven, loonbedrijven, aannemers, grondverzet, gemeenten, industrie en garages. Klanten kiezen voor ons vanwege scherpe prijzen, kwaliteitsproducten en onze kennis.

De komende 30 jaar raakt de energietransitie ons allemaal; voor jou als young-professional een zeer actueel onderwerp om je in te willen verdiepen, specialiseren én allicht in door te ontwikkelen de komende jaren?

Het is een algemeen bekend feit: de aarde warmt langzaam, maar zeker op. Dat proces dienen we tegen te gaan. Tijdens de klimaattop in Parijs maakte een groot aantal landen afspraken over de energietransitie. In het regeerakkoord staat dat Nederland in 2030 de CO2-uitstoot met 49% moet hebben gereduceerd en in 2050 zelfs met 95%. Fossiele brandstoffen moeten dan bijna geheel zijn vervangen door duurzame energiebronnen als zon, wind, waterstof en biomassa.

Als fossiele brandstoffen leverancier bereiden wij ons voor op de omschakeling van fossiel naar duurzame energiedragers. Dagelijks leveren 40 collega’s een eigen bijdrage om het dagelijkse werk van onze klanten gesmeerd te laten verlopen én onderzoeken en adviseren wij hen over welke producten en diensten daarbij zouden kunnen passen. Samenwerken vinden wij belangrijk. Mét elkaar gaan voor het beste resultaat.

De komende jaren zetten wij in op deze strategische pijlers

 1. Procesoptimalisatie
 2. Data-gedreven sturen
 3. Omschakeling fossiel naar duurzaam

De afgelopen periode hebben wij een start gemaakt met data-gedreven sturen binnen de organisatie; wij maken gebruik van onder andere PowerBi en hebben een aantal dashboards ingericht. Om onze processen en data te optimaliseren hebben wij behoefte aan een data-scientist die meewerkt aan 99,9% datakwaliteit en welke ons in staat stelt beslissingen sneller, beter én accurater te nemen omdat data nu informatie is.

Afstudeeropdracht

Het hoofddoel is om een bijdrage te leveren door het organiseren van onze data en systemen en tevens data-oplossingen te creëren, zodat de organisatie beter kan sturen en meerwaarde voor haar klanten levert. Samen met jouw stagebegeleider stel je de exacte wensen van de organisatie vast op het gebied van data en werk jij zelfstandig aan een specifieke opdracht binnen jouw stageperiode.

Wat bieden wij

 • Professionele en persoonlijke begeleiding.
 • Een marktconforme vergoeding.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een uitdagende opdracht waar BOL van Staveren ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat.
 • Werkplek op kantoor in Dronten en ook de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wat verwachten wij van jou

 • Interesse in de energietransitie.
 • Passie voor innovatie.
 • Affiniteit met mobiliteit marketing en communicatie.
 • Je bent leergierig en initiatiefvol.

Heb je interesse, stuur dan je CV met begeleidende motivatie naar Querine van Osch; Querine.vanOsch@bolvanstaveren.nl​