Vacature

Afstudeeropdracht: Marketing- en Verkoopadvies plan (B2B)

Het bedrijf

BOL van Staveren is een groothandel op het gebied van brandstoffen, smeerolie, propaan en installaties.

Onze afnemers zijn o.a. agrariërs, transportbedrijven, loonbedrijven, aannemers, grondverzet, gemeenten, industrie en garages. Klanten kiezen voor ons vanwege scherpe prijzen, kwaliteitsproducten en onze kennis.

De komende 30 jaar raakt de energietransitie ons allemaal; voor jou als young-professional een zeer actueel onderwerp om je in te willen verdiepen, specialiseren én allicht in door te ontwikkelen de komende jaren?

Het is een algemeen bekend feit: de aarde warmt langzaam, maar zeker op. Dat proces dienen we tegen te gaan. Tijdens de klimaattop in Parijs maakte een groot aantal landen afspraken over de energietransitie. In het regeerakkoord staat dat Nederland in 2030 de CO2-uitstoot met 49% moet hebben gereduceerd en in 2050 zelfs met 95%. Fossiele brandstoffen moeten dan bijna geheel zijn vervangen door duurzame energiebronnen als zon, wind, waterstof en biomassa.

Als fossiele brandstoffen leverancier bereiden wij ons voor op de omschakeling van fossiel naar duurzame energiedragers. Dagelijks leveren 40 collega’s een eigen bijdrage om het dagelijkse werk van onze klanten gesmeerd te laten verlopen én onderzoeken en adviseren wij hen over de ‘dag van morgen’. Welke producten en diensten daarbij zouden kunnen passen. Samenwerken vinden wij belangrijk. Mét elkaar gaan voor het beste resultaat.

De komende jaren zetten wij in op deze strategische pijlers

 1. Procesoptimalisatie
 2. Data-gedreven sturen
 3. Omschakeling fossiel naar duurzaam

Afstudeeropdracht

Om onze klanten mee te nemen in deze transitie zijn wij op zoek naar een gericht marketing- en verkoopadvies plan welke aansluit bij de omschakeling van fossiel naar duurzaam. Dit plan voorziet in praktische conclusies en handvatten die de ondernemers op weg helpt te verduurzamen. Naast fossiele brandstoffen bieden wij ook ook premium c.q. duurzamere brandstoffen en energiedragers die daarbij aansluiten.

Stel een gericht marketing- en verkoopadvies plan op voor de omschakeling van fossiel naar duurzaam (2022-26). Breng in kaart hoe de huidige afzetkanalen geraakt worden door de klimaatwet- en regelgeving en de impact daarvan de komende jaren. Adviseer ons over de omschakeling van fossiele brandstoffen naar premium brandstoffen en / of andere energiedragers (behoefte analyse op basis van ons CRM programma). Combineer dit met een verkoop / afzet analyse (PowerBi rapportages zijn beschikbaar) om deze vervolgens om te zetten in een marketing en verkoop plan per afzetgroep incl. uitwerking van een aantal marketing- en communicatie uitingen.

Wat bieden wij

 • Professionele en persoonlijke begeleiding door onze 'Energietransitie- & Speciale Projecten Manager' welke ook verantwoordelijk is voor de Imago campagne van het bedrijf die parallel aan jouw opdracht gestart wordt. Uiteraard word jij betrokken bij deze marketingontwikkelingen (bureauselectie en aansturing) en algehele bedrijfstransitie. Jouw stagebegeleider heeft nationale en internationale ervaring, bij profit en non-profit bedrijven, als het gaat om project- en verandermanagement.
 • Een marktconforme vergoeding.
 • Veel ruimte voor eigen initatief.
 • Een uitdagende opdracht waar BOL van Staveren ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat.
 • Werkplek op kantoor in Dronten en ook de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wat verwachten wij van jou

 • Interesse in de energietransitie
 • Passie voor innovatie
 • Affiniteit met mobiliteit marketing en communicatie
 • Je bent leergierig en initiatiefvol

Heb je interesse, stuur dan je CV met begeleidende motivatie naar Querine van Osch; Querine.vanOsch@bolvanstaveren.nl​